בדרך שלכם כהורים יש רגעים מתגמלים ויש רגעים מאתגרים וכמובן שיכולים להיות גם רגעים בהם הגמול והאתגר מגיעים יחד. ברגעים חסרי שינה עם התינוקות או הפעוטות שלכם אתם עשויים למצוא את עצמכם מנסים לנווט דרך ים של עצות, המלצות.

הפעם אני רוצה קצת להעמיק בעולם המלצות השינה ולשפוך אור על ההנחיות שניתנו על ידי שני גופים בולטים וחשובים: הקרן הלאומית לשינה (NSF) והאקדמיה האמריקאית לרפואת שינה (AASM). יותר מסתם מספרים ותרשימים, אני אתייחס גם לרגשות שמלווים לעתים קרובות את המסע הזה - הבלבול, האשמה והחוויות המשותפות שהופכות את ההורות להרפתקה כאוטית להפליא.
קצת על ה- NSF – National Sleep Foundation
הוא גוף מוביל במדעי השינה, המחויב לשיפור הבריאות והרווחה באמצעות חינוך לשינה ומספק המלצות שינה מבוססות ראיות.
ועוד קצת על ה AASM - American Academy of Sleep Medicine איגוד רפואי מקצועי המוקדש לקידום הטיפול בשינה וקידום מחקר באיכות גבוהה ברפואת שינה. ה-AASM, המוכר במומחיותו, מספק הנחיות שינה מקיפות המבוססות מחקר מדעי.
אז גם אם אתם הורים מנוסים המחפשים תובנות חדשות עם הילד השלישי או הרביעי או שאתם עומדים להיות הורים, או שאתם כבר הורים טריים והשינה מעסיקה אתכם, אתם מוזמנים להשאר איתי ולקרוא עד הסוף...
בואו לא נדבר רק על שינה; בואו נעסוק גם בשיח המהדהד את רגעי השיא וגם אלו של השפל בהורות.
מעבר למספרים, הורות וגם שינה הם מסע של רגשות. בטבלה של ה NSF שיש אליה גם קישור, אפשר לראות שמעבר לטווח יש גם התייחסות למי שצרכי השינה שלהם גדולים יותר או מי שצרכי השינה שלהם קטנים יותר.

ההמלצות הללו נכתבו על-ידי פאנלים רחבים של אנשי מקצוע מתחומי הרפואה, הפסיכולוגיה, השינה כדי להבטיח הסתכלות רחבה ביותר על השינה כאחד הגורמים המשפיעים על התפתחות ובריאות תקינה בכל הגילים.
היציאה למסע המדהים של ההורות מביאה איתה מגוון רגשות, וכשזה מגיע לשינה של התינוקות שלכם, הבלבול והאשמה עשויים להיות גדולים ומשמעותיים. אני רוצה להבטיח לך שההמלצות שנקבעו על ידי ארגונים כמו ה AASM או ה NSF הם בדיוק זה – המלצות, קווים מנחים. ולא כללים וחוקים שאם לא יתקיימו יקרה משהו.
ייתכן שדפוסי השינה הייחודיים של תינוקכם לא תמיד עולים בקנה אחד עם ההמלצות הללו, וזה בסדר גמור. גם מכיוון שהטווח הוא רחב והשינה מושפעת מגורמים רבים ומגוונים וגם כי פשוט נורמלי להרגיש תחושת אשמה וחוסר ודאות כאשר מתמודדים עם ציפיות חברתיות ועצות בעלות כוונות טובות.
אני רוצה שתדעו שאתם לא לבד בחוויה הזו, והבלתי צפוי בשנת תינוקות היא משהו שהורים רבים מנסים למצוא בו את דרכם. במקום לתת לאשמה להשתלט, גשו לאתגרים הללו בהבנה ובחמלה כלפי עצמכם וכלפי תינוקכם.
חפשו תמיכה מהקהילה ואנשי מקצוע בתחום השינה, וזכרו שזה בסדר לבקש עזרה. בחרו את אנשי המקצוע שאיתם אתם מתייעצים בתשומת לב. בחנו אותם בעיניים ביקורתיות. תמיד.
הורות היא מסע המלא בלמידה והסתגלות. מסע שלא נגמר. כל תינוק הוא אינדיבידואלי עם צרכים ומקצבים משלו, וגם כל ילד, מתבגר ובוגר. תמיד הם יישארו הילדים שלכם.
תאמצו את הייחודיות של הילד שלכם ואל תהיו קשים מדי עם עצמכם. אתם עושים עבודה מדהימה, והאהבה והאכפתיות שלכם הם מה שחשוב באמת. תסמכו על האינסטינקטים שלכם, היו אדיבים לעצמכם, ובעיקר דעו שבמסע הזה, אתם לא לבד.
Comments