אמהות רבות משתמשות בשאיבת חלב-אם כאשר הן נעדרות מהבית לפרקי זמן קצרים או ממושכים ללימודים או עבודה
ההנחיות כאן מתאימות לתינוק בריא שנולד במועד והשימוש הינו שימוש ביתי.
כיצד לבחור משאבה מתאימה
לשמחתנו, כיום ניתן למצוא משאבות רבות המתאימות לצרכים מגוונים ועונים על אפשרויות כלכליות שונות.
כדאי להגדיר מה הם הצרכים שבגינם את זקוקה למשאבה ואז לבחור לפי טווח המחירים המתאים. אמא הנמצאת עם תינוקה בבית וזקוקה לשאיבות מזדמנות לא זקוקה למשאבה המתאימה לאמא החוזרת למשרה מלאה.
משאבות ידניות מתאימות יותר לאמהות הנעדרות רק מדי פעם מהבית.
שאיבה לקראת חזרה לעבודה/לימודים
משאבות חשמליות קטנות מתאימות לאמהות הנעדרות מדי פעם מהבית או לאמהות במשרה חלקית.
כמובן שיש משאבות חשמליות גדולות יותר המתאימות לאמהות במשרה מלאה הזקוקות לכמה שאיבות ביום.
לחלק מהמשאבות יש אפשרות לחבר שני סטים, כך שניתן לשאוב במקביל משני השדיים ולקצר את משך השאיבה.
במשאבות של חלק מן החברות ניתן להשיג משפכים בגדלים שונים עבור גדלים שונים של שדיים.
למרות השכלולים הרבים הקיימים בתחום המשאבות, גם המשאבה הטובה ביותר לא יכולה להחליף בצורה מושלמת את התינוק היונק, לכן כדאי להיערך מראש לשאיבת חלב ולא לחכות לרגע האחרון.
כאשר מדובר בחזרה לעבודה במשרה מלאה או חלקית כדאי להתארגן כחודש לפני התאריך ולהתחיל להכיר את תהליך השאיבה שהינו אישי ושונה מאם לאם. לרוב האמהות קל יותר לשאוב בשעות הבוקר לאחר שנת הלילה, ואם התינוק ישן לילה שלם אפשר להוסיף את השאיבה כשעתיים לאחר שהתינוק נרדם או כשעה לפני שמתעורר.
השאיבות הראשונות יכולות להפיק מעט מאוד חלב.
אל תתייאשי! המשיכי לשאוב בשעות פחות או יותר קבועות כדי להרגיל את הגוף לגירוי וכעבור כמה ימים הגוף יתחיל לספק חלב אם בכמויות גדולות יותר. ההתמדה וההקפדה על סדירות השאיבה תסמן לגוף שיש ביקוש גדול יותר והגוף יגיב בהיצע חלב גדול יותר.
לאחר כמה ימי ניסיון ואף שבוע תהיה לך הערכה טובה יותר לתהליך השאיבה המתאים לך ותוכלי להמשיך לפי הקצב המוכר.
שאיבה לצורך הגברת אספקת החלב
בניגוד לשאיבה בעת חזרה לעבודה/לימודים כאשר אספקת החלב מלאה, כשיש בעיה עם אספקת החלב מדובר בשאיבה שונה מעט.
מנגנון יצור החלב עובד כך שבכל פעם שיש גירוי של השד יש עליה ברמת הפרולקטין, ההורמון שאחראי על ייצור החלב ומופרש בבלוטת ההיפופיזה במוח. ככל שיהיו יותר גירויים של השד, רמת הפרולקטין תהיה גבוהה לעתים קרובות מה שמשפיע על ייצור החלב. וההיפך, ככל שיהיו פחות גירויים של השד על ידי הנקה או שאיבה כך ייצור החלב יפחת. כך שגם אם אין לך זמן לשאוב מספיק זמן עדיף לשאוב זמן קצר מאשר לוותר על השאיבה בכלל.
ראשית יש להצטייד במשאבת חלב גדולה המיועדת להעברה מאמא לאמא מכיוון שמשאבות אישיות לא יכולות לעמוד לאורך זמן בכמות שאיבות אינטנסיבית ומספר הסיבובים לדקה מספיקים כדי להגביר את אספקת החלב.
ניתן למצוא נקודות להשכרת משאבות כאן
שנית מדובר בשאיבות תכופות יותר. יש אמהות שהיצמדות לשאיבות בשעות קבועות עוזרות יותר בשחרור החלב ויש אמהות שצריכות פחות את התזמון הקבוע של השאיבה. בדקי מה יעבוד לך יותר.
במשאבה בעלת סט אחד אפשר לשאוב בטכניקת 7-5-3-1. 7 דקות מצד אחד, 7 דקות מצד שני, חזרה ל 5 דקות מצד אחד, 5 דקות מצד שני וכן הלאה. סך הכל תגיעי ל 15 דקות מכל שד. ניתן לחסוך את הזמן ולשאוב בסט כפול ולשאוב 15 דקות במקביל. חסכון של חצי מהזמן. משמעותי מאוד עבור אמהות ששואבות מסביב לשעון.
לפני השאיבה לפני שאת מתכוונת לשאוב בדקי שהמקום בו בחרת לשבת נוח ונעים ולא צפויות הפרעות משך השאיבה. לפני השאיבה ניתן לעשות כמה פעולות המעודדות את שחרור החלב: עיסוי השד בתנועות מעגליות וניעור השד יגבירו את זרימת הדם אל השד ויעזרו בשחרור החלב. נשימות עמוקות יכולות לעזור להיכנס לתהליך ברוגע, כמו גם כמה מחשבות טובות על התינוק שעבורו את שואבת את החלב. אם את שואבת במקום העבודה, כדאי להכין תמונה של התינוק ואפילו בגד שלבש שיכולים לעזור לשחרר חלב בקלות. יש אמהות שמבקשות מהמטפלת להתקשר בזמן ההאכלה וזה עוזר להן לשחרר חלב יותר בקלות כשהן יודעות שהתינוק אוכל.
בדקות הראשונות של השאיבה עד שהחלב משתחרר, עשויות להופיע טיפות בודדות. אין זה מעיד על כמות החלב שתשאבי, אלא על כך ששחרור החלב עוד לא הגיע. כדאי לחכות כשתי דקות עד שזרמי החלב יתחילו ולא להפסיק. כאשר הזרמים מגיעים ניתן להגביר את עוצמת השאיבה. גם בנושא זה חשוב לזכור שכאב בזמן השאיבה מצביע על תהליך לא נכון. יכול להיות שהעוצמה חזקה מדי או שקיים חוסר התאמה בין משפך המשאבה לשד. מחפשת משאבה להשכרה? מוזמנת למצוא נקודת השכרה אשמח ללוות אותך בתהליך החזרה לעבודה והתארגנות לשאיבה בעבודה או הגברת אספקת החלב.
צרי קשר בטלפון 052-2827900
Comments